הבנת עונות הדיג בישראל חיונית לתכנון מסע דיג מוצלח. כשמיני דגים שונים משגשגים בתקופות שונות של השנה, בואו להתעמק בזמנים הטובים ביותר לדוג במקווי המים השונים של ישראל.

דיג בקיץ

בים התיכון בעונת הקיץ המים מתחממים עד רמה של 30 מעלות בשיא הקיץ, ולכן הרבה דגים נשארים בעומק ורחוק מהחוף. הסיבה היא שככול שמתקרבים ליבשה כך הטמפרטורה של המים עולה. כמובן שככול שמעמיקים הטמפרטורה יורדת.

 30 מעלות צלזיוס היא לא הטמפרטורה האידיאלית לחלק גדול מהדגים, אבל זה לא אומר שאין עם מה לעבוד. יש לא מעט דגי מטרה שאפשר לתפוס, דגים מסוג גומבר, טרכון, טרולוס, לברק, סרגוסים, בורי, ארסים, טלוויזיות ודגי סלעים קטנים.

 כל אלה פה גם בקיץ, ככה שניתן לדוג דיג משמעותי גם בקיץ.

 דיג מסירה בקיץ לעומת זאת הרבה יותר מעניין, זו היא התקופה שיש הרבה דגים גדולים בעומק כמו טונה אלבקור ואפילו טונות כחולות למי שממש מבין עניין, כמובן שניתן לתפוס בעונת הקיץ גם טונות שחורות ופלמידות ואיך אפשר לשלא להזכיר את הלוקוסים שמתחבאים לנו מתחת לסלעים. גם אנטיאסים גדולים מתחיל לאכול בג'יג או חי בתקופה זו במקומות מסוימים, בעיקר בעומקים גבוהים.

בעולם המים המתוקים זאת העונה של המושטים והביניות האגרסיביות והכל-כך מהנות לתפיסה. בכלל החוויה של קיץ בכנרת (בעיקר עם אולטרה לייט) תמיד הייתה וכנראה שגם תשאר אחת החוויות הטובות ביותר של דייג פה בארץ הקודש.

גם שפמנונים, בורים וכסיף פעילים מאוד ואפשר לטרגט אותם  בהצלחה רבה.

עולם הקרפיונים פעיל גם כן, אם כי במים עמוקים יותר בהשוואה לחורף שהמים קרים והקרפיונים אוכלים גם קרוב לחופים.

כנסו לקטלוג הדגים שלנו (מגדיר דגים) הזה יעזור לכם להבין איזה מטרה ניתן למצוא ומתי.

בכל מקרה למי שהשקט והנחת חשובים לו יותר מהדגים, אז מה בכלל זה משנה מה העונה אה?  :) לכו לים ותעשו חיים.